Corporatiesector onder de bestuurskundige loep - Berichten - rikkoolma_com

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Corporatiesector onder de bestuurskundige loep

Gepubliceerd door Rik Koolma in onderwijs · 29/10/2012 19:38:28
Tags: berichtgevingwoningcorporaties

Donderdag 25 oktober kregen 40 studenten bestuurswetenschappen hun bul van de VU. Bij deze feestelijke gelegenheid gaf Rik Koolma een aftrap met een presentatie over de toestand in de corporatiesector. Een speelse intro in het format van Dat was het Nieuws.

Het publiek wist welk plaatje er niet bij hoorde, namelijk de foto linksonder. Dat zou niet in het nieuws geweest zijn. Het betreft het prijswinnende renovatieproject aan het Esmoreitplein in Den Haag, een voorbeeld van hoe corporaties zich verdienstelijk maken in de Nederlandse samenleving. Dit beeld wordt niet opgepikt door de landelijke media. De sector heeft helaas zelf sterkere beelden geleverd, die de verdiensten van corporaties overschaduwen.
De intro was bedoeld om iets over het onderwijs en onderzoek aan de afdeling te vertellen. Integriteit, governance en legitimatie zijn begrippen waarmee een sector te analyseren is. Ook voor een ingewijde is het onthutsend om antwoord te geven op de vraag wat er gebeurd zou zijn, als de wet- en regelgeving gehandhaafd zou zijn.



Dit geeft te denken, ook in de gelederen van de parlementaire enquête in voorbereiding.